Vara asta învață să te iubești că să slăbești!

De ce trebuie să ținem cont vara aceasta dacă dorim să începem să slăbim sau să adoptăm un stil de viață sănătos?

De ce NU REUȘIM SĂ SLĂBIM atunci când ne propunem acest lucru și de ce KILOGRAMELE REVIN ÎNAPOI CU ÎNCĂPĂȚÂNARE!

Viorel Mardare, membru onorific al Asociației noastre, Consilier pentru Dezvoltare Personală, Consilier Vocațional, Tehnician Nutriționist, Formator și Psiholog, ne lămurește care sunt motivele pentru care nu reușim să slăbim.

Sunt multe motive din cauza cărora, nu reușim să slăbim: sedentarism, alimentație nesănătoasă, dependențe, boli, etc. În acest articol mă voi opri doar asupra unuia: IMAGINEA DE SINE.

Când avem o imagine proastă despre noi înșine și urăm corpul nostru pentru că nu ne place cum arătăm, se întâmplă un fenomen care ne auto-sabotează.

Atunci când nu ne place cum arătăm, încercăm să scăpam de ceea ce nu ne place. Și dificultatea cea mai mare e că atunci când încerci să scapi de ceva ce nu-ți place, se întoarce împotriva ta.

Poți scăpa pentru o perioadă, dar mai devreme sau mai târziu, revine înapoi în viața ta ceea ce nu-ți place. De ce? Pentru că tot corpul și sufletul tău vibrează pe negativ. “Nu îmi place cum arat! Nu îmi plac kilogramele în plus!”

Și tocmai de aceea vei avea o stare generală neplăcută. De ce ți-e frică nu scapi, este o regulă a universului simplă, care arată că atragem ceea ce gândim.

Dacă iți dorești să slăbești, este util să pornești de la acceptare de sine și iubire de sine. Dacă iți iubești corpul așa cum este și te accepți așa cum ești, și în paralel privești o poză cu tine când erai mai slab, privind către dorința ta, mai devreme sau mai tărziu, vei reuși să o îndeplinești.

“Privește către ceea ce iți dorești și nu către ce nu iți dorești.” Este o regulă utilă în îndeplinirea oricărui vis.

Mergi la momentul zero din trecut sau din copilăria ta când s-a instalat pentru prima oară frica de a fi gras, poate momentele când copii au făcut mișto de tine că erai gras/a, sau poate atunci când alții erau batjocoriți pentru kilogramele în plus.

Simte acea durere și frica interioară și nu mai fugi de ea. Îmbrățișează-ți copilul interior și iubește-l și acceptă-l așa cum este. Spune-I că îl iubești așa cum e și că nu îl vei critica niciodată pentru surplusul de greutate.

Încurajează-l și spune-i că e frumos și că iți place din toată inima cum arată. Felicită-l pentru cum arată. Spune-i că o să-l protejezi de cei care îl vor batjocori din cauza greutății. Spune-I că îl vei învăța cum să se iubească pe sine și corpul său indiferent de părerile celor din jur.

Spune-i că părerea lui este singura care contează. Și că tu îl vei sprijini și iubi așa cum este. În brațele tale se vă simți în siguranță, acceptat și iubit.

Iar prin non-judecată, sprijin, acceptare și iubire, vei ajunge să te iubești și tu așa cum ești, vei reuși să te vindeci și iți vei îndeplini mult mai ușor dorințele.

Te placi pe tine însuti și corpul tău, așa cum ești?

Viorel Mardare

  • Consilier Dezvoltare Personală
  • Tehnician Nutritionist
  • Psiholog

Lasă un comentariu